Menu

Széchényi Terv Plusz Pályázatok

TOP Plusz-1.2.1-21 Élhető települések A Közösségi Ház felújítása Sajóvámos településen

Sajóvámos Község Önkormányzata célja a Sajóvámos községben lévő 3712 Sajóvámos, Kossuth tér 1/A. sz. alatti, 662 helyrajzi számú Közösségi Ház felújítása, korszerűsítése. A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00057 azonosítószámú pályázat a Széchenyi Terv Plusz  Terület- és Településfejlesztési  Operatív Program Plusz keretében 249 994 800 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Projekt tartalmának részletes bemutatása:

A támogatási kérelem a TOP_PLUSZ-1.2.1-21 Élhető települések konstrukción belül „C) Közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések alkonstrukcióban került benyújtásra.

Az önkormányzat által végzett fejlesztés célja az élhetőbb település kialakítása, hosszú távon a lakosság helyben tartása, a fiatalok, a lakosok településhez kötése.  A projekt keretében a működéshez szükséges eszköz, digitalizálást elősegítő eszköz beszerzésére is pályázik az önkormányzat. A Közösségi Ház az egyetlen közösségi színtere a településnek, ebben az épületben kerül minden kulturális esemény megrendezésre, a település kultúrájának színfoltja. Az önkormányzat célja, hogy az épület a jelenkori elvárásoknak megfelelő épületet hozzon létre változtatás nélkül, a mai kor igényeinek megfelelően. Az önkormányzat a nyílászárók cseréjét, az épület hőszigetelését, napelem felhelyezését, gépészeti és villamos felújítást, burkolatcserét, gipszkartonozást, lámatestek korszerűsítését, akadálymentesítést kíván megvalósítani a felújítás során.

Projekt adatai

Program neve: TOP_Plusz-1.2.1-21 Élhető települések
Azonosító szám: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00057
Projekt címe: A Közösségi Ház felújítása Sajóvámos településen
Összköltsége: 249 994 800.- azaz kétszáznegyvenkilencmillió-kilencszázkilencvennégyezer-nyolcszáz 

A projekt fizikai befejezésének határideje 2024. szeptember 02.

 

TOP PLUSZ-1.1.1-21-BO1-2022-00003 Ipari park kialakítása Sajóvámoson a Nevelők utca menti ipari gazdasági zónában

Projekt tartalmának részletes bemutatása:

Jelen projektünk célja a Miskolci agglomerációban fekvő Sajóvámos településének gazdaságfejlesztése, a vállalkozások számának növeléséhez szükséges infrastrukturális háttér kiépítése, új üzleti infrastruktúra kialakítása, a foglalkoztatás bővítés önkormányzati és helyi fejlesztéssel való ösztönzése.

A támogatást igénylő a Sajóvámosi Ipari Park Kft., melyet Sajóvámos Község Önkormányzata (51%-os tulajdonrész) és a KESCH DLE Property Kft. (49%-os tulajdonrész) alapítottak.

A projekt a Sajóvámosi Ipari Park Korlátolt Felelősségű Társaság, a KBTF Közép-Borsodi Területfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata által alkotott Konzorcium együttműködésében valósul meg.

A fejlesztés során egy közel 2,8 hektáros nagyjából sík, nem hasznosított terület felparcellázásával, olyan ipari logisztikai területet szeretnének kialakítani, amely elsősorban kisebb cégek és üzemek számára biztosít kulturált, korszerű, gazdaságos környezetben székhely/telephely lehetőséget.

A beruházás során a terület és a telkek közmű és közterületi előkészítését, valamint 4 db egyforma hőszigetelt ipari csarnokokat szeretnének felépíteni az ipari területen. A közmű kiállásokat a csarnokok bejáratához közeli helyre kívánjuk kialakítani. Fontos szempont, hogy az ipari parkba betelepülő vállalkozások a saját igényeik szerint alakíthassák ki a belső helyiségeket (iroda, mosdó, konyha stb.) A projektgazda az iparterület kialakításával, közművesítésével, és a 4 db csarnok felépítésével, valamint az ehhez vezető út megépítésével hozzájárul a foglalkoztatás bővüléséhez és a helyi vállalkozók megerősítéséhez, új vállalkozások betelepüléséhez.

A projekt által megvalósult fejlesztés eredményeként 8 vállalkozás betelepülésével tervezünk. Ezen cégek egyenként 5-20 fő munkavállalót foglalkoztatnak majd várhatóan a helyszínen, valamint az Ipari Park karbantartási és adminisztrációs feladatait 2 fő látja el. A térségben nem találhatóak kiadó, korszerű, gazdaságosan fenntartható, kisméretű ipari csarnokok. Ezt a hiányt szeretnénk a beruházással pótolni. Az ipari parkban kialakított ingatlanok bérleti konstrukcióban kerülnek hasznosításra, azonban az ingatlanok belső tere a bérlők egyedi igényei szerint kerülnek kialakításra. Az ipari parkban a bérlők igényeinek megfelelően kerülnek biztosításra a megújuló energiaforrások (pl.: napkollektorok, fotovoltaikus napelemek), szélessávú internet elérést biztosítunk, gondoskodunk a csapadékvíz hasznosításáról, valamint a szelektív hulladékgyűjtéssel, komposztálással biztosítjuk a körforgásos gazdálkodás lehetőségét, az ipari park közvilágítását napelemes kandeláberek telepítésével biztosítjuk. A támogatást igénylő a projekt keretében applikációt fejleszt az ipari park szolgáltatásainak bemutatására.

 

Fejlesztés tárgya: TOP_PLUSZ-1.1.1-21-BO1-2022-00003 Ipari park kialakítása Sajóvámoson a Nevelők utca menti ipari gazdasági zónában

Kedvezményezett neve:  Sajóvámosi Ipari Park Korlátolt Felelősségű Társaság

Szerződött támogatás összege: 780 000 000 Ft, azaz hétszáznyolcvanmillió forint.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.02.28.

 

Megszakítás