Tisztelt Lakosok!

Az energiaárak dinamikus emelkedése kényszerhelyzetet állított elő. Számos önkormányzat kénytelen a szolgáltatásait csökkenteni, átmenetileg szüneteltetni. A kialakult helyzetre Önkormányzatunknak is reagálni kellett. Polgármesterként abban hiszek, hogy a lakosság számára elérhető szolgáltatások körét jelenleg nem csökkenteni kell, hanem mindenképpen arra kell törekedni, hogy azok száma megmaradjon, így egy olyan intézkedési csomag megvalósításában kértem a Képviselő-testület támogatását, amely lehetővé tette, hogy az Önkormányzat az irreálisan megemelkedett energiaszámlák összegét visszaszorítsa, emellett a lakosság mindent eddig meglévő szolgáltatást a jövőben is igénybe tudjon venni.

A fentieket figyelembe véve az alábbi intézkedések valósulnak meg Sajóvámoson:

 

Védőnői szolgálat

A védőnői tanácsadás a megszokott helyen kerül lebonyolításra minden kedden.

A fenti változás a védőnő munkaidejét nem érinti.

 

Kossuth Közösségi Ház

Az épület energetikai besorolása rendkívül alacsony, üzemeltetése olyan mértékű anyagi erőforrást követel meg, amivel az önkormányzat nem rendelkezik.

A lakossági-, illetve könyvtári szolgáltatás továbbiakban is Közösségi Házban érhető el, azonban a csoportos foglalkozások az érintettekkel egyeztetve az Önkormányzat által hasonló kondíciókkal biztosított eltérő helyszínen lesznek megszervezve.

 

Nevelési intézmények, konyha

Az óvoda és bölcsőde vonatkozásában a hőfokra vonatkozóan a tavalyi év az irányadó. A nevelési napokon nem lehet hűvösebb, mint 22 fok.

Az elrendelt téli szünet az óvoda-, bölcsőde-, valamint konyha estében is 2022. 12. 22 – 2023. 01. 08-ig tartó időszak.

 

Minden intézmény vonatkozásban az új eljárásrend

2022. október 24-től lép életbe és 2023. április 15-ig marad hatályba.

 

Megértésüket köszönöm!